despre locatie

Gradina ielelor

Dacă mitologia ne intrigă spre a ne prinde în horele ielelor până spre tărâmul ce ar putea deveni refugiul jocului lor, realitatea ne poartă spre pajiștile idilice dezvăluindu-se la 30 km de Cetatea Făgărașului. Peisajele ce par a sclipi în reveria noastră ni se arată într-o întindere de 60000mp încadrată de culmile ce veghează orice ieșire spre care ne aventurăm în zona Brașovului.

Sub aceleași raze și același clar de luna ce le dezmiardă dansul, în Grădina Ielelor sclipteste cea mai primitoare scenă pentru festivaluri în timp ce suprafața plană, brăzdată de canale de apa permanentă colectată din trei lacuri lansează o tentantă arenă pentru competiții din varii sporturi.  

Așa cum legenda ne amintește că nimic nu s-ar putea abate peste jocul ielelor, nici  orele ce curg în plină euforie nu ar trebui să ne poată tempera distracția! Pentru un suflu în plină petrecere, la Grădina Ielelor găsim generozitatea a trei zone de campare cu o capacitate de pană la 2000 de corturi și perimetre special amenajate cu dușuri și toalete, în timp ce facilități de cazare cotate de la 2 la 4* pot acomoda peste 2000 persoane la Sâmbăta de Sus.

Cât despre a echilibra euforia competiției cu momente de calm care să nu fie însă private de energia pentru care ne-am aruncat în ring, ne putem oricând îndrepta spre herghelia de la Sâmbăta de Jos unde găsim lipitanii ce fac mândria tradiției ecvestre transilvane!  

Cum cel dintâi reper către aventura noastră spre Grădina Ielelor rămâne totuși Cetatea Făgăraș, suntem privilegiați de a descoperi la doar 30 de km fortăreața feudală apreciată în clasamentul elaborat în anul 2014 de către site-ul de turism Hopper drept al doilea cel mai frumos castel din lume.  

Și pentru că exact frumusețea unui impuls de adrenalină ne-a adus la Grădina Ielelor, efervescența unor probe extreme poate continua de asemenea la Parcul de aventură Dragus, situat la doar 3km distanță.