Motoracing

Acest tip de sport este un fel de adrenalină amestecată cu emoție și un sentiment că te simți împlinit. Este un sport foarte periculos, nu se compară cu mersul pe bicicletă și implică multe riscuri, însă dacă ești calculat, știi cum să le previi.

Motoracing

Este un sport costisitor, care necesită echipamente speciale cu tehnologie avansată și un tip de motor pe măsură. Motocicleta este un vehicul motorizat cu două roți, care seamănă cu o bicicletă. Ea se menține în poziția verticală când rulează în linie dreaptă, iar centrul de greutate se află între roți. Este dotată cu un cadru, cu suspensii, cu frâne, cu motor și cu transmisie. Există mai multe tipuri de motociclete cum ar fi: motocicleta de stradă, naked/standard, cruiser, chopper, sport, touring, enduro, enduro-touring, cross, dirt-track, superbike, supersport, supermoto, scuter și moped.

Toate aceste motociclete arată diferit însă fiecare model are două roți. Prețul pentru fiecare motocicletă diferă în funcție de model și de mărime.

Folosirea motocicletei are aspecte practice și este folosită pentru a evita și a reduce aglomerația din trafic și pentru a reduce cursele cu transportul public.

Cursele de motociclete sunt destul de vechi și au o istorie în spate. Există mai multe tipuri de curse de motociclete cum ar fi: motociclistica, balbe moto, curse cu motoare de serie, curse cu superbike și cursa World Superbike(SBK). Aceste curse de motociclete se desfășoară pe pistele de hipodrom în cadrul târgurilor specializate cu această ocazie. Sunt curse de viteză și de competiție. Piloții de curse de motociclete folosesc un echipament special și bineînțeles o pereche de ochelari speciali care îi protejează de soare.

Pentru acest tip de curse, există un regulament care trebuie respectat cu strictețe. Este un sport periculos și tocmai de aceea trebuie purtate anumite elemente de protecție. Motocicliștii poartă mănuși, cască, echipament special și ochelari de soare. La acest tip de curse de motociclete se pot înscrie toate persoanele care dețin un permis special pentru motociclete.