Ciclismul

Ciclismul este un sport practicat de către oameni cu bicicletele. Ciclismul nu este doar pe un anumit traseu și poate fi practicat chiar și în deplasarea către lucru sau la școală. Ciclismul reprezintă deplasarea îndelungată cu bicicleta. În ziua de astăzi bicicletele se dezvoltă cât mai mult pentru a perfecționa acest mod de transport.

Istoria biking-ului

Acest sport a fost de origine engleză, însă a apărut în Franța. Mersul pe bicicletă face piciorul frumos și dezvoltă foarte bine mușchii gambei. Ciclismul rutier este un fel de ciclism destul de vechi și este efectuat pe șosea, cu biciclete foarte ușoare și aerodinamice, pentru a ajuta bicicliștii să atingă viteze mai mari, pe distanțe mai mari.

Mountain Biking este un alt tip de ciclism prin care bicicliștii străbat munții cu bicicletele, pe orice traseu. Este o aventură destul de periculoasă, însă plină de adrenalină care le oferă satisfacție bicicliștilor. La cursele de ciclism, bicicliștii sunt instruiți atât de bine, încât între ei este o competiție. La aceste curse de ciclism, scopul curselor este de a termina cât mai repede și cel care ajunge primul, este câștigător.

Pentru acest tip de ciclism, bicicliștii au un echipament special. Deoarece este un sport care se poate practica pe un teren foarte dur și în condiții puțin periculoase asupra corpului, se recomandă utilizarea unor elemente de protecție cum ar fi: mănuși de protecție, cască, îmbrăcăminte specială pentru cicliști și alte echipamente personale.

Acest tip de mănuși, protejează mâinile în caz de cădere, dar și îmbunătățesc aderența palmei mâinii cu ghidonul. Casca este un element de protecție foarte important, și nu trebuie pierdută. Aceasta îi ajută pe cicliști în a-și proteja capul în caz de cădere, acest lucru fiind vital.

Reprezintă un mare risc pentru sănătatea dumneavoastră dacă nu purtați cască. Îmbrăcămintea este destul de diferită de îmbrăcămintea normală. Este o îmbrăcăminte care se potrivește bine corpului și este făcută dintr-un material care reglează temperatura corpului și protejează de expunerea la soare.